מורה נבוכים: המדריך לרכישת אייפד

ע״י

רכישת אייפד חדש עשויה להתברר כמשימה לא פשוטה בכלל. אפילו מייאשת. בין כל-כך הרבה סדרות ודגמים, עם מיתוג לא ברור ולרוב אפילו ללא מיספור, מי שלא מחבק כרית בצורת תפוח נגוס בלילה יכול בקלות למצוא את עצמו מאבד ידיים ורגליים. אי לכך החלטנו להרים את הכפפה ולהסביר בצורה פשוטה, מבלי להציף יותר מדי בנתונים טכניים, מה הוא בעצם כל דגם ולמי הוא מיועד.

iPad (לבסיסיים)

הדגם הכי בסיסי וזול נקרא פשוט ״אייפד״. זה קצת מבלבל כי הוא לא מגיע עם מספור, אז פשוט תזכרו שנכון לאפריל 2020 אנחנו נמצאים בדור השביעי שיצא ב-2019, ושהחל מהדור השביעי המסך גדל מ-9.7 אינץ׳ ל-10.2 אינץ׳. הוא מגיע בשתי תצורות: WiFi בלבד, או WiFi + יכולת לחיבור סלולרי עצמאי באמצעות כרטיס סים. הוא זמין בשני נפחי אחסון: 32 גיגה או 128 גיגה. יש לו מצלמת 8 מגה פיקסל, לחצן בית עם סורק טביעת אצבע, הוא תומך בדור הראשון של העט הדיגיטלי של אפל ובכיסוי המקלדת של אפל. הוא מאוד זול (יחסית לאייפד) ומחירו נע סביב ה-1500 ש״ח לגרסת הבסיס.

מה אפשר לעשות איתו?

בגדול כל מה שעושים עם אייפד – נטפליקס, יוטיוב, תמונות, ציורים, מחברת דיגיטלית, ספרים דיגיטלים, מוסיקה, גלישה באינטרנט, משחקים, מיילים, יישומי אופיס, שיחות וידאו.

חסרונות (למה הוא זול?)

המעבד שלו הוא מעבד A10 ישן יחסית (מעידן האייפון 7), שהוא אמנם עדיין חזק מספיק עבור רוב המשתמשים, מאפשר להריץ את מערכת ההפעלה העדכנית ביותר ואת כל היישומים שקיימים כרגע, אך לא משתווה למעבדים החדשים. התצוגה היא תצוגת רטינה בסיסית, עם צבעים טובים ומדוייקים, אך לא כוללת תכונות מתקדמות כגון ציפוי נגד השתקפות, תמיכה בפרופיל צבע רחב, למינציה (זכוכית צמודה לתצוגה) ו-True Tone (התאמה אוטומטית של גוון התצוגה לתנאי התאורה). עדיין מדובר בתצוגה שנראית טוב מאוד ותספק את רוב המשתמשים. המצלמה הקדמית באיכות ירודה למדי של 1.2 מגה פיקסל בלבד, ככה שבשיחות וידאו לא תראו במיטבכם. בנוסף, נפחי האחסון מוגבלים ולא מתאימים למי שצריך נפח אחסון גבוה.

למי הוא מיועד?

תלמידים וסטודנטים שצריכים טבלט בסיסי וזול לשימושי לימודים, ילדים שצריכים טבלט למשחקים, ובגדול לכל מי שרוצה אייפד אבל לא רוצה לקרוע את הכיס.

iPad Air (לנורמטיביים)

לאחר מספר שנים בתרדמת, האייפד אייר עשה קאמבק כאייפד הסטנדרטי, ״הרגיל״. נכון לאפריל 2020 אנחנו נמצאים בדור השלישי שלו. העיצוב אמנם קצת מיושן, וחיצונית הוא נראה כמו האייפד הבסיסי, אבל כאן אין עיגולי פינות עם חומרה ישנה כדי להפחית עלויות. הוא מגיע עם מעבד A12 חדיש ועוצמתי, תצוגה בגודל 10.5 אינץ׳ שכוללת את כל מה שהחסירו מדגם הבסיס – ציפוי נגד השתקפות, תמיכה בפרופיל צבע רחב, למינציה (זכוכית צמודה לתצוגה) ו-True Tone (התאמה אוטומטית של גוון התצוגה לתנאי התאורה). הוא תומך בדור הראשון של העט הדיגיטלי של אפל ובכיסוי מקלדת. יש לו מצלמת 8 מגה פיקסל, לחצן פיזי עם סורק טביעת אצבע והוא זמין בנפחי אחסון של 64 או 256 גיגה, כאשר גם כאן קיימת אופציה למכשיר עם חיבור סלולרי עצמאי. כמובן שמטבע הדברים האייפד אייר כבר יקר יותר ומחירו נע סביב אזור ה-2200 ש״ח לגרסת הבסיס.

מה אפשר לעשות איתו?

באופן כללי כל מה שאפשר לעשות עם האייפד הבסיסי, אך הודות למעבד החזק הוא יתמודד טוב יותר עם משחקים כבדים ועריכת וידאו וגרפיקה.

למי הוא מיועד?

בגדול לכולם. לכל מי שרוצה אייפד חזק ומהיר, יכול ומוכן לשלם קצת יותר אך עדיין להשאר בטווח מחירים סביר.

iPad Mini (לקומפקטים)

בגדול (כלומר בקטן) מדובר באייפד אייר קטן. הדור האחרון הוא הדור החמישי, והוא זהה לחלוטין מבחינת המפרט לאייפד אייר. ההבדלים הם כמובן מידותיו הזעירות, מסך בגודל 7.9 אינץ׳, והעובדה שהוא לא תומך בכיסוי המקלדת של אפל (עדיין תוכלו להשתמש בכל מקלדת בלוטות׳ סטנדרטית). כמו האייר, הוא תומך בדור הראשון של העט הדיגיטלי של אפל, ויתר המפרט זהה לחלוטין. מחירו נע סביב ה-1800 ש״ח לגרסת הבסיס.

למי הוא מיועד?

למי שרוצה טאבלט חזק וכמה שיותר קומפקטי.

iPad Pro (למגזימנים)

מפלצת ביצועים שלוחת רסן שאפל דחפו בה את כל מה שהם יודעים לדחוף לטאבלט. האייפד פרו הוא אייפד עוצמתי ביותר שכבר פולש לתחרות בטריטוריה של מחשבים שולחניים וניידים. כיום הסדרה נמצאת בדור הרביעי שלה שיצא ממש לאחרונה (שימו לב שמבחינת גרסת ה-11 אינץ׳ מדובר בדור שני). לא לגמרי ברור למה צריך עוצמת עיבוד כל-כך גבוהה במכשיר שהוא עדיין, אחרי כל הרוח והצלצולים, בסה״כ… אייפד. אני באופן אישי פחות קונה את הלוקש של ה ״שימוש המקצועי״ , כי בואו – גרפיקאים ועורכי וידאו אמיתיים (לא כאלו שמשחקים בזה פה ושם בשביל יוטיוב, אלא בעלי מקצוע אמיתיים) בטח לא עושים את העבודה שלהם על אייפד פרו. אבל עדיין, מי שרוצה ויכול להרשות לעצמו את ה ״מזראטי״ של האייפדים יקבל כאן את כל הפינוקים: מעבד סופר עוצמתי, עיצוב חדשני ודקיק, מסך מקצה לקצה, מערכת זיהוי פנים, תצוגה מטורפת (!) עם קצב רענון של 120 הרץ (לעומת 60 ביתר הדגמים), מערכת רמקולים עוצמתית, מיקרופון מובנה איכותי מאוד, כניסת USB-C, מערך צילום כפול (מצלמה ראשית 12 מגה פיקסל, משנית 10 מגה פיקסל), חיישן עומק ייעודי למציאות רבודה, נפחי אחסון של 128, 256, 512 או 1 טרה, תמיכה בדור השני של העט הדיגיטלי של אפל, ובכיסוי מקלדת עם מקשים מוארים וטראקפד. האייפד פרו מגיע בשני גדלים – 11 אינץ׳ ו-12.9 אינץ׳ שפרט לגודל זהים לחלוטין. המחיר כמובן בהתאם ונע באזור ה-3700 ש״ח לגרסת הבסיס של ה-11 אינץ׳ וה-4500 ש״ח לגרסת הבסיס של ה-12.9 אינץ׳. בקצה המחיר מגיע לאזור ה-7700 ש״ח.. אאוץ׳.

מה אפשר לעשות איתו?

בגדול מה שעושים עם אייפד… האם יש משהו שאייפד פרו עושה שלא תוכלו לעשות עם אייפד אייר? לא בטוח. אז אולי עיבוד וידאו ייקח כמה שניות פחות, והחוויה הכללית של השימוש במכשיר מן הסתם יותר נעימה, מרשימה וחדשנית, אבל בסוף היום גם זה בסה״כ אייפד.

למי הוא מיועד?

למי שרוצה את הטוב ביותר ומוכן לשלם על זה.